دولت سوئد شب گذشته مجدد مجوز اهانت به قرآن کریم در این کشور را صادر کرد.
وزارت امور خارجه عراق حمله معترضان به سفارت سوئد در بغداد و به آتش کشیدن آن را به شدت محکوم و اعلام کرد دولت به نهادهای امنیتی دستور داده است درباره این حادثه تحقیق کنند.
وزارت امور خارجه سوئد با صدور بیانیهای اعلام کرد تمام کارکنان سفارتخانه این کشور در بغداد در سلامت به سر میبرند و این وزارتخانه با آنها تماس پیوسته دارد.
در این بیانیه تأکید شد: دولت عراق مسئول محافظت از هیئتهای دیپلماتیک و کارمندان آن است. ما هرگونه تعرض و حمله به دیپلماتها و کارمندان سازمانهای بین المللی را محکوم میکنیم.
این اقدام پس از آن انجام میشود که وزیر خارجه عراق روز چهارشنبه در گفتگو با همتای سوئدی خود تاکید کرد که باید از تکرار اقدامات موهن به اسلام و قرآن کریم جلوگیری شود.
دیشب اعلام شده بود که کشور سوئد مجدد به هتاک قرآن کریم اجازه داده تا امروز پنج شنبه در مقابل سفارت عراق در سوئد هم قرآن کریم و هم پرچم عراق را به آتش بکشد.
دولت عراق تمامی مسیرهای منتهی به سفارت سوئد را تا اطلاع بعدی مسدود کرده است.
گفته میشود کارمندان سفارت سوئد نیز به منطقه سبز منتقل شده اند. در این آتش سوزی به کارمندان سفارت سوئد آسیبی نرسیده است.
پیش از این و در پی هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد، شهروندان عراقی ۸ تیرماه نیز به سمت سفارت سوئد در بغداد حرکت کرده و در اعتراض به اجازه دولت استکهلم برای اهانت به قرآن کریم، وارد سفارت این کشور شده و خواهان اخراج سفیر شدند.
وزارت امور خارجه عراق نیز در همان زمان در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم، سفیر سوئد در بغداد را احضار کرد و خواستار استرداد عامل این هتک حرمت شد. این وزارتخانه خواست «سلوان ممیکا» فردی سوئدی عراقی الاصل که یک نسخه از قرآن کریم را سوزاند، به عراق مسترد شود تا طبق قوانین کشور او را محاکمه کند.
«فائق زیدان» رئیس دیوان عالی عراق نیز روز ۸ تیرماه دستور داد تا شخص عراقی الاصلی که در سوئد اقدام به سوزاندن قرآن کریم کرده است، تحت پیگرد قانونی قرار گیرد و اقدامات قانونی لازم برای استرداد وی به عراق انجام شود.
آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق نیز ۸ تیرماه در بیانیهای و پیامی به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره هتک حرمت به قرآن کریم و مجوز دولت سوئد گفت: احترام به آزادی بیان نمیتواند این رفتار شرمآور را که تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است، توجیه کند.
هفتم تیر یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد سوزاند و با وجود اینکه کشورهای اسلامی این اقدام توهین آمیز را محکوم کردند./صدا و سیما